Om oss

Vi är en studiecirkel inom ABF som arbetar för en förändrad världsordning som stöder en hållbar utveckling för vår framtid. Vi har gått igenom vad forskare och samhällsanalytiker säger om tillståndet för jorden och mänskligheten och om hur kan bli i framtiden. Vi kallar oss också Tankesmedjan Omvända vär(l)den.

Slutsatserna är alarmerande och skrämmande. De två centrala systemen för vår civilisations överlevnad, ekosystemet och det sociala systemet, hotas av sammanbrott.

Hoten kan sammanfattas i fyra ömsesidigt förstärkande kriser: Resurskrisen, miljö- och klimatkrisen, den ekonomiska krisen samt solidaritets- och moralkrisen eller värderingskrisen.

Vi menar att en annan och hållbar värld inte bara är möjlig utan nödvändig.

Rapport

Resultatet av vår kunskapsgenomgång är sammanställt i en 20-sidig rapport, en utställning med nio skärmar, en litteraturlista och en citatsamling från forskare och tänkare från olika tidsepoker. Materialet är tillgängligt via länkar från denna sida.Projektets historia

Vi startade som en studiecirkel inom ABF år 2009.

Vi finns i Örebro

Denna hemsida

Denna hemsida håller på att sättas upp. Vi ber om överseende med eventuella brister på sidan, de kommer att rättas till.